Skip to main content

Zaterdagochtend speelden onze U14b thuis tegen BBC Ploegsteert Heuvelland. Nog voor het eerste fluitsignaal was er al aanzienlijke stress bij de thuisorganisatie: na een succesvolle opstart vielen het scorebord de 24 secondenklok uit, 10 minuten voor aanvang wedstrijd. Heropstarten lukte niet en dus werd in allerijl een back-up systeem geïmproviseerd: de tijd en 24 seconden op 2 smartphones, een extra fluitje als buzzer en een manueel scorebord bediend door 2 vrijwilligers. Dank aan alle aanwezigen die zonder twijfel de handen uit de mouwen staken waardoor de wedstrijd met slechts minimale vertraging kon starten. In tegenstelling tot bij onze organisatie, was er bij de spelers van basket Poperinge van stress bij aanvang wedstrijd geen spoor. De tegenstander werd direct onder druk gezet en anders dan vorige week lukte zo goed als alles: 16-6 na de eerste 10 manuele minuten basket. In het tweede kwart werd wat gas teruggenomen waardoor Ploegsteert gelijke tred kon houden, beide ploegen scoorden 6 korven: 28-18 halfweg. Dankzij vlugge interventie van zowel de materiaalmeester als Stad Poperinge kon de 2e helft het scorebord weer opgestart worden. Ook onze jongens waren hierdoor duidelijk geïnspireerd want de pressing en het aanvallende spel uit het eerste kwart kwamen terug, 44-24 met nog tien minuten op de klok. Van uitbollen in het laatste kwart was geen sprake, onze spelers haalden nog alles uit de kast om de score aan te dikken en dit lukte wonderwel; het laatste kwart was het beste met liefst 24 punten. Eindstand: 68-37, een opsteker na de moeilijke match vorige week en zo met vertrouwen de verplaatsing naar co-leider Wevelgem volgende zondag.