De eerste wedstrijd van de terugronde stond vandaag op het programma en Deerlijk-Zwevegem wist tot nu toe nog geen enkele overwinning te behalen. Vanaf het begin was duidelijk dat ook deze wedstrijd geen grote uitdaging zou vormen voor Poperinge. De bezoekers startten met een scherpe press en al na enkele minuten werd een eerste kloof geslagen. Poperinge vond binnenin steeds de vrije ruimte en kon vlot scoren. Na 10 minuten stond het dan ook al 6-25.

In het tweede kwart begon de aanval van Poperinge wat stroever te lopen. Er sloop slordigheid in het spel en de defense was minder strak. Hierdoor kon de thuisploeg de schade enigszins beperken. Daarnaast moest Julian, die tot dan toe een uitstekende partij speelde, noodgedwongen aan de kant blijven, wat ervoor zorgde dat het vuur wat uit de ploeg leek te gaan. Toch werd de rust bereikt met een comfortabele 14-42 voorsprong.

Na de pauze nam Poperinge weer het heft in handen. Tweedejaars Lars, Mathis en Jerome vonden moeiteloos de weg naar het doel, terwijl ook de eerstejaars meer dan hun steentje bijdroegen. Het publiek werd getrakteerd op enkele fraaie aanvallen en prachtig samenspel. Deerlijk-Zwevegem wist in het derde kwart slechts één keer te scoren, wat resulteerde in een tussenstand van 16-62.

Het laatste kwart was een voortzetting van het derde. Deerlijk-Zwevegem kon nooit echt dreigen, dankzij de ijzersterke verdediging van de roodhemden. In de aanval werden de punten gelijkmatig verdeeld en iedereen droeg bij aan de score. Het team als geheel presteerde sterk, wat leidde tot een klinkende einduitslag van 21-82.

Als Poperinge nog iets meer had geprofiteerd van de vrijworplijn en beter had gelet op het uitboxen, was een century score zeker haalbaar geweest. Toch was de collectieve inzet gedurende de volle 40 minuten de sleutel tot deze overwinning. Tijdens en na de wedstrijd was er veel bezorgdheid om Julian, wat getuigt van echte teamgeest. Dit soort verbondenheid kun je niet aanleren, het is iets waar je alleen maar van kunt dromen als coach .

Volgende week is er geen wedstrijd, maar de week erna gaat Poperinge naar Wervik, waar een geduchte tegenstander klaarstaat om revanche te nemen. Supporters op post!

Scores: Lars Deneire 26, Mathis Hugues 21, Jerome Mahieu 17, Raf Buseyne 8, Feyo Garreyn 4, Lore Pauwels 2, Vic Gouwy 2, Tove Noppe 2