Skip to main content

Opnieuw een incompleet Poperinge maakt dit weekend de verplaatsing naar ACJ Brugge. De Two ploeg kon andermaal geen beroep doen op het duo Maekelberg en De Souter verder nemen Feryn en Vandenberghe nog steeds hun plaats in op de blessurebank. Voor de wedstrijd haalt coach Coudyser dan ook de klassering van ACJ Brugge aan die aantoont dat het verschil miniem is.

Onze jongens lijken dit in de openingsfase te hebben begrepen en vinden bij de eerste drie aanvallen via Bruynsteen Simon en Verhaeghe meteen de weg naar het doel. Wanneer die laatste een derde aanslag niet te boven komt moet het na het eerste quarter verder met 6. Ook Jacques moet na 7 minuten een plaatsje op de bank innemen na het ontvangen van drie (discutabele) fouten.

Poperinge brengt in de eerste helft slordig basket op het parket. Het kan na heel wat slechte passes toch gelijke tred houden en staat aan de rust, met dank aan een ijzersterke Vanuxem, amper twee punten achter aan het rustsignaal.

De hoppeplukkers zijn duidelijk niet naar Brugge gekomen om het verlies in ontvangst te nemen. Na de rust starten onze jongens furieus. Wanneer ook een sterke youngster Nachtergaele zich in de debatten begint te moeien kan het al snel een tienpuntenvoorsprong bijeen sprokkelen na het 3e kwart.

ACJ dat al de hele wedstrijd gemakkelijk het net weet te vinden van achter de driepuntlijn lijkt ook het 4e quarter de kaart van de shotter te trekken. Deze beslissing blijkt te laat te komen en de roodhemden kunnen een felbevochten uitzege meenemen naar de Hoppestad.

Volgende week wacht Gistel-Oostende. Het is opnieuw de vraag of coach Coudyser wat spelers kan recupereren.

Speelden: Nicolas Jacques: 12 – Merlijn Vanuxem: 19 – Thomas Gouwy: 11 – Simon Bruynsteen: 18 – Willem Nachtergaele: 4 – Bert Verhaeghe: 2 – Siebe Bruynsteen: 11