Skip to main content

Opnieuw een verre verplaatsing. Dit keer naar Assebroek bij Brugge. Er zijn geen officiële scheidsrechters aangeduid. Diegene die zou scheidsrechteren, laat het ook afweten. Uiteindelijk is het een coach van een team van Brugge die de wedstrijd zal leiden. In het eerste quarter starten de Roden sterk. Het gaat vlug over-en-weer. Na 6 minuten wordt Jonathan zijn knie hard door een Bruggeling geraakt en moet hij met ondersteuning van het veld gaan. De stand is op dat moment 8-13. In de laatste 4 minuten scoort Poperinge nog één keer. Deze 10 minuten eindigen op 13-15. Na 30 seconden in Q2 is de voorsprong een achterstand geworden (17-15). Na 5’ is de stand 19-19. Jonathan kan terug het veld op, zij het niet optimaal. Na 7’ staan er al 4 fouten bij Poperinge en 0 bij Brugge. De Roden gaan met een kleine achterstand de rust in (27-25). De afwerking laat het bij Poperinge afweten.

Hetzelfde liedje in het eerste quarter na de rust. Na 2’30” spelen, heeft Poperinge nog niet kunnen scoren. De achterstand is na 3’30” opgelopen tot 8 punten (33-25). Dit verschil blijft staan voor de rest van het quarter (41-33). Na 5 minuten in het laatste quarter ziet het er niet goed uit voor de onzen. Nog altijd een verschil van 6 punten (45-39). Maar dan volgen er 4 sterke minuten. Met nog 1’ te gaan is de stand terug gelijk (50-50). De bank van Poperinge is enthousiast. Met nog 24” te gaan, vraagt de coach van de thuisploeg een time-out en kiest hij voor een inworp in het aanvalsgebied, 14 seconden dus om te scoren ; wat ook lukt (52-50). Met nog een 14-tal seconden te gaan, trekt Poperinge in de aanval. In de laatste seconde zit er niets anders op dan een 3-punter te proberen, helaas zonder succes. Chapeau voor de sterke terugkeer ! Puik werk.

Het aantal fouten per ploeg : 3 voor Brugge en 12 voor Poperinge. Laten we het voorzichtig uitdrukken en zeggen dat er niet in het voordeel van Poperinge gefloten werd (hoe meer ze zagen, hoe meer ik tegen hen zal fluiten). Later nog gehoord van de kant van Poperinge, van iemand die iets van basket kent : degoutant. Ook kreeg een speler van Poperinge een nieuwe naam, “blèter”.

Maar eerlijk, indien de afwerking in het tweede en derde quarter wat beter was geweest, dan hadden we gewonnen … ondanks de scheidsrechter.