Skip to main content

Tegen de gestalterijke en ongeslagen competitieleider stond Poperinge voor een aartsmoeilijke opdracht. Blessures en studie (Maes en Delameillieure) zorgden er voor dat slechts acht spelers op het wedstrijdblad stonden. In het eerste quarter kon de hoppeploeg met een strakke zonedefense het scoren van de thuisploeg beperken. De kustploeg liep aanvankelijk uit tot 15 – 12, maar een bom van Parmentier deed de bezoekers in een stunt geloven. De leider eindigde de eerste periode met een lichte voorsprong (21 – 17) Vanelslander en Bruynsteen forceerden de achtervolging in het tweede quart en toen Ryon vanop de vrijworplijn de bordjes terug in evenwicht bracht (23 – 23), lagen alle kansen nog open. Even kwam Poperinge zelfs aan de leiding, maar Blankenberge kon toch gaan rusten met de kleinste bonus. (29 – 28)

Een te zwakke afwerking in de derde periode (15 – 6) en enkele twijfelachtige scheidsrechterlijkebeslissingen, zorgden voor een kloof die de thuisploeg niet meer uit handen gaf. (44 – 34 na derde quarter).

In de laatste periode profiteerde Blankenberge optimaal van zijn gestaltevoordeel (26 aanvallende rebounds) en vonden de thuisspelers vlot de weg naar de korf. Een moegestreden Poperinge moest uiteindelijk de duimen leggen tegen de verdienstelijke leider. Noteren we dat enkel Noppe zijn vrijworpen aan een fatsoenlijk percentage afwerkte en Poperinge slechts aan een zwakke 12/29 vanop de vrijworplijn kwam.

Scoorden: Esprit 6, Vanelslander 4, Noppe 8, Hoflack 2, Ryon 8, Parmentier 11, Bruynsteen 3, Pieters 7

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.