Skip to main content

Tegen leider Blankenberge speelde BBC zeker geen onaardige partij. Poperinge kon aan de kust geen beroep doen op guard Maxim Esprit (nog 4 weken out met een kuitblessure), zodat de wisselmogelijkheden beperkt waren.

Met zowel Vanuxem als Vanelslander in de basis startte coach Maes dan ook met een onuitgegeven vijftal. Die keuze bleek te werken, want de leider was op achtervolgen aangewezen. (10 – 16 na de eerste periode). Ook in het tweede quarter belette Poperinge de thuisploeg om in zijn ritme te komen zodat bij de rust de bordjes in evenwicht hingen. (27 – 27)

De BBC’ers bleven echter tegen een heel laag percentage afwerken (3 op 23 driepunters) en maakten niet de klik om de bal inside te steken. Een kleine tussenspurt van Blankenberge was dan ook voldoende om de match in zijn definitieve plooi te leggen. (50 – 37 na de derde periode)

In het slotquarter herstelde de Hoppeploeg het evenwicht tegen een weinig dominante leider en na de match groeide het besef, dat ondanks er heel wat talent en ervaring schuilt in de kustploeg, dit team – mits een betere afwerking – zeker te pakken was.

As zondag om 17 uur topper tegen Melco Ieper.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.