Skip to main content

Zaterdagavond en Poperinge B staat voor een belangrijke opgave. Na drie opeenvolgende nederlagen is het wat weggezakt in de rangschikking en daar wil coach Coudyser in Blankenberge graag wat aan doen. De hoppeploeg moet wegens ziekte wel Bruynsteen Siebe missen maar kan terug rekenen op de diensten van Feryn en Vanuxem.

Poperinge start zwak aan de partij en komt maar niet tot scoren. Blankenberge laat dit niet aan hun hart komen en neemt meteen een mooie voorsprong. Na enkele minuten staat het 10-0 en de bezoekers lijken af te stevenen op een serieuze pandoering. Als Verhaeghe eindelijk een score op het bord kan zetten, lijkt er wat verandering te komen in de ploeg.

Met enkele goeie vervangingen en een alweer uitstekende Bruynsteen Simon knaagt Poperinge aan zijn achterstand. Offensief gaat het nog steeds heel moeizaam maar door uitstekend verdedigend werk, houdt Pops de thuisploeg in bedwang. Vanuxem kan de bordjes net niet terug in evenwicht brengen aan het einde van de tweede quarter en de roodhemden gaan de rust in met een kleine achterstand. Ruststand: 28-26.

Coach Coudyser wil liever geen herhaling van de openingsminuten en eist volledige focus van zijn spelers bij het begin van het derde kwart. Poperinge heeft de boodschap duidelijk begrepen en gaat verder op zijn defensieve elan. Blankenberge heeft alle moeite om nog tot scoren te komen en de bezoekers kunnen zelfs een kleine voorsprong opbouwen.

Aan het begin van het laatste quarter kan het rekening op een voorgift van vijf punten. Een voorsprong dat het, met alle moeite van de wereld, niet meer uit handen geeft. Spreken van een mooi 4de kwart kan men niet, maar Poperinge houdt de thuisploeg wel af en kan met ‘comfortabele’ cijfers de wedstrijd beëindigen. Eindstand: 51-63.

Two doorbreekt zo zijn verliesreeks en kan volgende week de top 5 terug binnenduiken mits een overwinning tegen Middelkerke. De bezoekers speelden een partij met twee gezichten. Uitstekende defense zorgen voor de overwinning maar het spel in offense kan zeker nog wat aanpassingen gebruiken. Coach Coudyser mag terug wat sleutelen aan de ploeg, die nu hopelijk gespaard zal blijven van nieuwe blessures.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.