Skip to main content

Poperinge zakte met een onvolledige ploeg af naar Brugge. Vanelslander ontbrak, Pieters en Noppe (beiden gekwetst) moesten hongerig toezien vanaf de bank.
De ongeslagen leider opende meteen sterk, maar kapitein Hoflack , gesteund door Parmentier repliceerden met bommen en konden zo nog gelijke tred houden met de ongeslagen leider tot halverwege het kwart. Van dan af werd het verschil stilaan steeds groter. Het gestalteoverwicht van de thuisploeg leverde een resem offensieve rebounds op, die gretig werden afgewerkt. (Q1: 30 – 16)
In het 2de kwart bracht coach Maes met (de jarige)Delameillieure meer gestalte in de ploeg en dit sloeg direct aan. Maar een opeenstapeling van turnovers (die gretig werden afgestraft), resulteerde echter in een steeds grotere kloof. De hardwerkende Bruynsteen kon, niettegenstaande het verdedigende blok van de tegenstander, enkele punten sprokkelen. Bij het fluitsignaal na het 2de kwart stonden de bordjes op 54 – 30.
Na de kampwissel was het Verdure die de motor terug op gang bracht met 3 bommen en wat Ryon ook maar probeerde tijdens zijn laatste wedstrijd (verlaat de ploeg voor 1 jaar Nieuw-Zeeland), niets kon baten. Het hoge afwerkingspercentage van de thuisploeg zorgde voor een 81 – 46 stand na het 3de kwart.
De hoppeploeg kon de century net niet vermijden, maar winst in het 4de kwart (21 – 23) bracht enig soelaas. De zege moest terecht aan de niet te stuiten Bruggelingen gelaten worden.

Scoorden: Hoflack: 15 Verdure: 12 Parmentier: 11 Bruynsteen: 10 Delameillieure: 10 Maes: 6 Vervenne: 5 Ryon: 0