Skip to main content

Een gemotiveerde thuisploeg was in de aanvangsfase zeker geen hapklare brok voor Basket Poperinge. De bezoekers lieten zich bovendien op te veel slordigheidjes betrappen om snel een definitieve kloof bijeen te spelen.
Ondanks veel goede wil was Avelgem toch een maatje te klein om echt te dreigen. Bij de rust (19 – 34) stond weinig een overtuigende zege nog in de weg. De jongens van coach Cambier bleven vlot de weg naar de korf vinden en Lammertyn sloopte eindelijk nog eens de 69-punten grens.
Leuk nieuws kwam er ook uit Ieper toen de uitslag van VK Iebac – Wielsbeke bekend werd. De Ieperlingen, een gans seizoen de autoritaire leider, versloegen Wielsbeke wat meteen betekende dat de titel voor de Ieperse club een feit was.
Op de slotdag van de competitie (29 april) staat VK Iebac – Basket Poperinge geprogrammeerd. Mocht de Hoppeploeg voor een stuntzege kunnen zorgen,
dan betekent dat ook dat voor Basket Poperinge het tweede promotieticket een feit is.

Q1 11/17, Q2 8/17, Q3 12/21, Q4 14/25

Speelden: Van Kemmel 4, Gelein 11, Paris Y Lopez, Doolaeghe 11, Verhaeghe 10, Bloes 15, Vandenberghe 5, Vanhee 4, Pattyn 6, Lammertyn 8, Blanckaert 6.