Skip to main content

Duel in de kelder van de klassering tussen twee strijdvaardige ploegen. Op Dries Noppe na, beschikt coach Maes weer over zijn volledige kern, zodat Basket Poperinge zich niet langer kan wegsteken achter blessurelast om de tegenvallende resultaten te verdoezelen. Uitblinker van de match was Arne Bruynsteen, die zijn ploeg voortdurend op sleeptouw probeerde te nemen.

Reeds van bij aanvang was het duidelijk dat de thuisploeg op zijn best zou moeten zijn om Wevelgem het leven zuur te maken.
Bij de rust (24 – 34) zag het er voor de Hoppeploeg niet al te best uit en toen in het derde quarter Parmentier ook nog naar de kleedkamer werd verwezen, leek een afstraffing in de maak (31 – 49).

Toch toonde het Poperingse team de juiste mentaliteit en werd er in de vierde periode geknokt voor iedere bal. Wevelgem was even het noorden kwijt en de thuisploeg dichtte de kloof helemaal en stak zelfs even de hand uit naar de zege (58 – 57 8ste min.) Een bezoekende driepunter nekte echter de thuisploeg. Het ervaren Wevelgem speelde de partij verstandig uit en Poperinge bleef met een magere 1 op 7 achter. Nederlaag die pijn deed en die vooral te wijten is aan het falen aan de vrijworplijn. Met 14 op 32 scoort Basket P. hier toch wel ondermaats.

Speelden: Bruynsteen 19, Pieters 10, Vanelslander 8, Vervenne 6, Hoflack 5, Verdure 4, Maes 4, Delameillieure 2, Parmentier 1.
Q1 11/18, Q2 14/18, Q3 14/16, Q4 19/15