Skip to main content

Poperinge B staat op een mooie tweede plaats en als men naar de prestaties van 2020 kijkt, lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Voor coach Van Elslander is het echter een steeds moeilijker wordende taak. Blessures bij Feryn, Jacques en Vanuxem samen met de schorsing van Boone G. plaatsen een bijna volledige basisploeg op de bank. Gelukkig kan de coach rekenen op heel wat sterke jeugd om de plaatsjes in te vullen.

Met Iebac Ieper over de vloer moest Pops zich gelukkig geen directe zorgen maken. De heenwedstrijd werd gewonnen met 47-106 maar toch zorgde de coach voor de nodige concentratie.

Vandenberghe strooide vanaf de opworp met assists en vooral Bruysteen Siebe maakte daar gretig gebruik van inside. Verdedigend kon er nog een tandje bijgestoken worden en zo geschiedde ook. Na het eerste kwart was er nog weinig sprake van een echte wedstrijd. De sterke invalbeurt van Gouwy en het debuut van Pattyn werd met veel enthousiasme onthaalt. Diezelfde Pattyn bedankte ook meteen de coach met een uitstekende prestatie. Poperinge trok het laken volledig naar zich toe en liet geen kans bestaan van een comeback. Eindstrand: 80-54.

Hopelijk kan de Two vlug wat spelers recupereren want met Wevelgem-Moorsele krijgt Pops een serieuze tegenstander voor de kiezen volgende week.