Skip to main content

Voor de aanvang van de wedstrijd stonden beide teams puntenloos onderaan de rangschikking, dus aan belang en inzet zeker geen gebrek. Coach Pascal Maes kon zowaar voor het eerst over een bijna volledige ploeg beschikken, ware het niet dat Bruynsteen A, en Delameillieure licht geblesseerd wilden delen van de gehoopte overwinning.

De jeugdige bezoekers (die in hun rangen een ex jeugdspeler van Poperinge telde), starten meteen gedreven, maar een verre openingsbom van Noppe zette direct de toon, en beloofde een spannende partij. Aan bommen geen gebrek bij de bezoekers (4 in het 1ste kwart), maar de hoppeploeg kon enigszins de tred nog volgen en eindigde het 1ste kwart met 19 – 24. Pijnlijk was wel dat de thuisploeg Noppe (die goed op dreef was) alweer verloor met een lichte spierblessure.

In het 2de kwart bracht Liefhooghe , met berewerk onder de korf, zijn ploeg aanvankelijk dichterbij, maar door een gemis vanop de vrijworplijn, en enkele inleggers, keek Poperinge langzamerhand aan tegen een grotere kloof. Een overwicht aan aanvallende rebounds van de tegenstrever leverde enkele gemakkelijke korven op wat leidde naar een 31 – 38 ruststand.

Alles was nog speelbaar, maar de hoppejongens misten hun start in het 3de kwart. Niettegenstaande het sterke reboundwerk van Liefhooghe (20 in totaal), en aanvallend weerwerk van Nachtergaele, werd het laatste kwart aangevangen met een 46 – 57 achterstand.

Een moegestreden thuisploeg probeerde nog alles uit de brand te slepen, maar moest met opgeheven hoofd de overwinning laten aan de Wevelgemse jeugdploeg.

Hopelijk kan de aangekondigde rust volgend weekend soelaas brengen en kan Coach Maes binnen 2 weken rekenen over een voltallige ploeg, en kan het tij gekeerd worden.

Scoorden: Nachtergaele: 17 Liefhooghe: 16 Noppe: 7 Van Elslander: 6 Hoflack: 5

Bruynsteen A: 2 V D Berghe: 2 Bruynsteen S: 0 Delameillieure: 0 Bloes: 0