Skip to main content

Het gekwetstenlijstje bij de thuisploeg blijft maar groeien, naast de wegens werk ontbrekende Jens Feryn, waren ook Arne Bruynsteen en Chesney Rambour onbeschikbaar.
In de loop van de match moesten ook Dries Noppe en Arne Delameillieure afhaken, gelukkig kon coach Pascal Maes rekenen op Bert Verhaeghe en Ringo Vandenberghe om de spelersgroep aan te vullen. Op de Brugse spelerslijst drie spelers die in de A-ploeg in eerste landelijke gespeeld hadden.

Net zoals de week voordien in Roeselare, miste de Hoppeploeg compleet zijn start. Gelukkig waren ook de bezoekers niet erg trefzeker, getuige de 1 – 10 tussenstand na 9 min. Het was wachten op een korf van Simon Bruynsteen voor de eerste fieldgoal. Na et eerste quarter hadden de bezoekers al een veilige kloof bijeen gebasket. 8 punten op rij, waaronder twee bommen, van kapitein Hoflack brachten Basket Poperinge opnieuw in de match (16 – 18), maar kostbare balverliezen werden door Racing genadeloos afgestraft. Rust 25 – 35.

Halfweg het derde quarter leek de match gespeeld (30 – 45), maar een strijdvaardige thuisploeg streed voor iedere bal en naderde tot onder impuls van Nachtergaele tot 40 – 45 om uiteindelijk de laatste periode in te gaan met een 40 – 49 achterstand.

De brandstoftank bij HSEA raakte leeg en toen ook Nachtergaele nog uitviel met vijf fouten kregen de bezoekers een vrijgeleide naar een vlotte zege.

Q1 5/16, Q2 20/19, Q3 15/14, Q4 3/15

Speelden:Verhaeghe 1, Van Elslander 6, Noppe 0, Hoflack 11, Bruynsteen 6, Nachtergaele 14, Liefhooghe 5, Delameillieure 0, Vandenberghe 0.