Skip to main content

Het eindresultaat is zeker geen weergave van de match want Poperinge speelde drie quarters lang een voortreffelijke partij. Noppe en Nachtergaele werden aan het lijstje gekwetsten toegevoegd zodat coach Maes opnieuw heel weinig wisselmogelijkheden had. Omdat Arne Bruynsteen opnieuw een heel knappe match speelde en kapitein Hoflack toonde het shotten niet verleerd te zijn, bood de thuisploeg in het eerste quarter mooi weerwerk.

In de tweede periode stokte de aanval echter en elk balverlies werd onverbiddelijk afgestraft. Rust 29 – 40. De Hoppeploeg kwam echter gedreven uit de kleedkamer. Van Elslander rolde tweemaal op rij de Vagant-verdediging op en twee opeenvolgende korven van A. Bruynsteen zorgden even voor paniek bij de bezoekers (40 – 42) De Kortrijkse coach greep echter in en Poperinge stapelde de turnovers op. Toen ook nog Feryn met vijf fouten naar de bank moest boog de thuisploeg na een knap derde quarter (48 – 56) het hoofd om zich in de slotfase gewillig naar de slachtbank te laten leiden.

Speelden: Van Elslander 8, Verhaeghe 0, Hoflack 14, Simon Bruynsteen 3, Bloes 2, Arne Bruynsteen 17, Feryn 7, Nachtergaele 0, Delameillieure 2

Q1 20/22, Q2 9/18, Q3 19/16, Q4 6/25