Skip to main content

In de heenronde waren kapitein Verhaeghe en zijn teamgenoten pas in de slotfase klaar met Kortemark, deze keer ging de ploeg iets makkelijker voor de bijl al was daar wel een outstanding Willem Gelein voor nodig.

Motor van de ploeg Ringo Vandenberghe was niet present, maar een knap gestarte Morlion bewees meteen zijn nut. Toch was dat onvoldoende om dadelijk het commando te nemen. Integendeel, de thuisploeg werkte niet secuur af en moest halfweg het eerste quarter toezien hoe de bezoekers het laken naar zich toe trok. (8 – 14) Dat was echter zonder ‘bommenboy’ Gelein gerekend die er met 4 driepunters voor zorgde dat Poperinge bij het eind van het eerste quarter de leiding had overgenomen. (22 – 18) Ondertussen was ook bij Pattyn en Bloes de turbo aangeslagen en leek de thuisploeg op een makkelijke overwinning af te stevenen vooral omdat de helpdefence steeds beter werd uitgevoerd. Rust 43 – 27.

Een strijdvaardig Kortemark herstelde na de pauze echter het evenwicht zonder de thuiszege nog in gevaar te brengen. Met een mooi blokshot gaf Willem zijn prestatie nog wat extra glans.

Speelden: Pattyn 10, Verhaeghe 16, Morlion 7, Gelein 23, Vanmaele 4, Bloes 18, Jacques 2

Q1 22/18, Q2 21/9, Q3 18/19, Q4 19/20