Skip to main content

Poperinge deed wat het in de gegeven omstandigheden moest doen en dat was winnen tegen een ploeg die net voor de Hoppeploeg in de rangschikking terug te vinden was. Onder het toeziend oog van Dries Noppe (volgende match opnieuw speelklaar) startte de thuisploeg met Vanelslander, Bruynsteen, Parmentier, Pieters en kapitein Hoflack. 

Knokke nam de beste start (3 – 7) en coach Maes moest bijsturen. Parmentier toonde dat hij er zin in had en vermits ook Pieters zijn korfje kon meepikken leidde Poperinge na de eerste periode met 1 8 – 13. Defensief stak de thuisploeg nog een tandje bij en een Delameillieure bekroonde een prima invalbeurt met twee korven. Pieters kreeg nu  steun van een gedreven Bruynsteen en bij de rust zag het er voor Poperinge prima uit 36 – 21.

Na de pauze deed de kustploeg verwoede pogingen om het tij te keren, maar een sterk spelende Parmentier en rake shots van Hoflack riepen een bezoekende terugkeer snel een halt toe.

Jammer dat Pieters in de slotfase opnieuw geblesseerd uitviel, hopelijk zonder al te veel erg.

Deugddoende zege die om bevestiging vraagt.

Q1 18/13, Q2 18/8, Q3 16/20, Q4 17/14

Speelden: Verdure 3, Van Elslander 0, Hoflack 11, Parmentier 20, Bruynsteen 13, Pieters 12, Vervenne 6, Maes 0, Delameillieure 4.