Skip to main content

Basket Poperinge moest het dit weekend doen zonder Parmentier en verloor kort na de opworp Dries Noppe met een blessure. Geen reden tot gejuich dus, maar de thuisploeg opende sterk.

Kapitein Hoflack opende met een driepunter en een bom van Verdure zorgde zelfs voor een 10 – 0 start. De Hoppeplukkers bleven hun defense prima verzorgen en een sterke Arne Bruynsteen liet de bezoekende defense alle kleuren van de regenboog zien. Poperinge slaagde erin de bijeengesprokkelde voorsprong de consolideren bij het eind van het eerste quarter (21 -10)

Zelfde scenario in het tweede quarter, coach Maes roteerde, maar hoe hard de kustjongens ook hun best deden, echt dreigen konden ze nooit. Rust 34 – 22.

Na de pauze probeerde Mibac het over een andere boeg te gooien, naderde even tot 7 punten (39 – 32), maar dat was zonder de afscheidnemende Remi Ryon gerekend, die met enkele fel gesmaakte korven het publiek enthousiasmeerde. De thuisploeg leidde maximaal met 53 – 32, stand waarmee het slotquarter aangevat werd.

In de laatste periode knaagde Middelkerke wel nog aan zijn achterstand, maar de ervaring van Pieters zorgde ervoor dat de eerste Poperingse seizoenszege niet meer in gevaar kwam. Toch nog even vermelden dat de gastheren liefst 23 vrijworpen (15 op 38) de nek omwrongen in deze knap geleide wedstrijd.

Scoorden: Pieters 14, Bruynsteen 13, Hoflack 10, Ryon 9, Verdure 9, Vervenne 7, Vanelslander 6, Feryn 0, Dalameillieure 0, Maes 0, Noppe 0
Q1 21/10, Q2 13/12, Q3 19/10, Q4 12/26