Skip to main content

Zonder de geblesseerde Parmentier en Maes (examens) moest de Poperingse coach het zien te rooien tegen de nummer vier uit de klassering. Tot overmaat van ramp verloor Basket P. twee valabele wisselspelers nog voor de match gestart was. Martin Boone blesseerde zich op het einde van de U16 wedstrijd en Jens Feryn kon slechts enkele minuten van de match met Two meepikken vooraleer hij aan de kant moest met een voetblessure.

Tegen een flink uit de kluiten gewassen tegenstrever speelde Poperinge een heel verdienstelijke wedstrijd (opnieuw tweemaal quarter winst). Inside knokte het duo Pieters – Bruynsteen voor iedere bal en de bezoekende defensie had meer dan zijn handen vol met de Poperingse grote jongens.

Knelpunt blijft echter de afwerking. Outside lukt de thuisploeg amper een korf. Wie slechts 2 op 18 driepunters scoort weet dat het moeilijk wordt. Zaterdag staat een cruciale match op het programma tegen Mibac Middelkerke.

Winst kan een stap zijn naar een verder verblijf in eerste provinciale …

Scoorden: Verdure 0, Van Elslander 5, Noppe 6, Hoflack 8, Vandenberghe 0, Bruynsteen 14, Pieters 22, Vervenne 4, Delameillieure 2
Q1 15/17, Q2 15/12, Q3 13/19, Q4 18/16