Skip to main content

Dat Poperinge momenteel staat in de hoek waar de klappen vallen is overduidelijk.  Zonder Parmentier (werk) moest de Hoppeploeg het opnemen tegen het team van ex-Poperinge speler Maxim Esprit.

In een desastreuze eerste helft werd nog maar eens bewezen hoe moeilijk de jongens van coach Maes de weg naar de korf vinden. Vervenne had nog wel de score geopend en Pieters vond geregeld de weg naar de korf, maar zowel inside als qua shot waren de bezoekers duidelijk een heel stuk efficiënter. Bij de rust was de match dan eigenlijk ook al gespeeld. (20 – 41)

Poperinge kwam wel met veel energie uit de kleedkamer. Noppe probeerde zijn team aan te vuren en de thuisploeg begon via een sterk spelende Bruynsteen aan zijn achterstand te knagen. De derde periode nam Basket P. dan ook voor zijn rekening. (43 – 60)

Bij de start van het laatste quarter trok de Hoppeploeg nog even de lijn door (54 -65), maar een sterk spelende Robaeys (35ptn) ontnam de thuisploeg alle verdere hoop op een terugkeer.

Zondag kapitale match tegen een andere staartploeg Zwevegem/Deerlijk B.

Speelden: Vandenberghe 0, Bruynsteen 15, Pieters 13, Verdure 0, Vervenne 6, Hoflack 5, Maes 3, Delameillieure 0, Noppe 8, Van Elslander 7

Q1 14/19, Q2 6/22, Q3 23/19, Q4 14/19