Skip to main content

De feesten komen alsmaar dichterbij maar bij Poperinge Two kan er maar weinig gevierd worden. De veer lijkt gebroken en ook coach Vanelslander krabt zich in de haren. Desselgem maakte hier dan ook dankbaar gebruik van, om Pops zijn derde nederlaag op rij te bezorgen.

Ondanks de negatieve uitslag begint de thuisploeg wel goed aan de partij en neemt het meteen de bovenhand. Alles lijkt erop te wijzen dat dit een makkelijke partij zal worden, waarin de drie punten thuisblijven. Desselgem is op papier en in het begin van de partij een te kloppen ploeg.

Drie quarters gespeeld en 18 punten voorsprong, zelfs menig supporter lijkt al gerustgesteld en neemt de tijd om een drankje te nuttigen in de cafetaria. Over een gespeelde wedstrijd kan jammergenoeg niet gesproken worden. Desselgem zet met een sterke laatste quarter de remonte in. Poperinge laat begaan en krijgt de ene driepunter na de andere tegen. Pas wanneer de voorsprong slinkt tot enkele punten, zorgt het voor net genoeg weerwerk om alsnog een verlenging uit de brand te slepen.

De vijf extra minuten worden er om vlug te vergeten. De bezoekers spelen gretig verder en Poperinge erkent al vlug zijn meerdere. Eindstand: 69-74
Net als de volledige ploeg, is deze verslaggever even het noorden kwijt. Nog één match dit kalenderjaar en daarna mag de ploeg even herbronnen. Hopelijk kunnen onze jongens nog één keer tonen wat ze waard zijn in 2019.