Skip to main content

Poperinge kon op zondag een goede zaak doen in de stand. Met nederlagen van enkele rechtstreekse concurrenten kon het klimmen naar de 3de stek. Goed nieuws, maar daarvoor moest eerst gewonnen worden. Dat het een moeilijke partij ging worden, was al geweten. De bezoekers hadden namelijk nog maar twee verliesblaadjes laten noteren en dit tegen de nummers één en twee uit de stand. Een te duchten tegenstander, die de thuisploeg met heel wat afwezigen moest bekampen. Zo miste coach Vanelslander nog steeds Bloes en Feryn en moest hij deze partij ook Maekelberg, Bruynsteen Simon en Bruynsteen Siebe missen. Alsof dat nog niet genoeg is, blesseerde Boone zich tijdens de opwarming waardoor onze jongens slechts met zeven aan de opworp kwamen. Uitdaging dus om de drie punten thuis te houden.

De thuisploeg start goed maar ook de bezoekers komen al vlug op het scorebord. Inside lijkt Poperinge bij aanvang een maatje te klein, maar als de bezoekende nummer 11 en motor onder doel, aan de kant moet met twee quick fouls lijkt het evenwicht al vlug hersteld. De vlugge fouten worden ook aan onze kant meteen voelbaar en met slechts zeven spelers kan dit een probleem vormen voor coach Vanelslander. De gekende fullcourtpress van de thuisploeg wordt dan ook al vroeg aan banden gelegd om zo de foutenlast en vermoeidheid tot een minimum te houden. De eerste helft is er een van snel en mooi basket. Two zet goed druk en kan mits enkele vlugge scores een kleine voorgift nemen.

Een moeizamere start van de tweede helft. Beide partijen houden in het begin nog gelijke tred maar vermoeidheid lijkt de thuisploeg toch parten te spelen. Poperinge laat heel wat vrijworpen onbenut en hierdoor kunnen de bezoekers de kloof verkleinen. Als het verschil plots maar één punt meer bedraagt, spookt het scenario van een vorige thuismatch al door heel wat hoofden. Poperinge heeft echter geleerd uit zijn fouten en houdt Wevelgem-Moorsele telkens af. Met twee belangrijke vrijworpen van Jacques lijkt de match gespeeld maar al vlug antwoorden de bezoekers met een bom. Kapitein Verhaeghe laat een last minute comeback niet toe en met twee knappe scores is de match gespeeld. Eindstand: 76-68.

Poperinge klimt naar een derde plaats op twee punten van de leider en doet zo een uitstekende zaak in de strijd naar de titel. Hopelijk kan coach Vanelslander met het aankomende vrije weekend wat spelers recupereren om terug sterk voor de dag te komen tegen Knokke-Heist (9de in de stand), 10 november.