Skip to main content

Tegen de sterkste tegenstander uit de reeks, kon Poperinge slechts met zeven spelers aantreden. Een gehavend Poperinge kon dan ook nooit echt een vuist maken tegen een ploeg die duidelijk een klasse sterker was. Al viel de start wel mee, mede door de vele missers van de tegenstander. Maar na een aarzelend begin, toonde Vilvoorde zijn klasse en kon het toch al op het einde van het eerste quarter met een tienpuntenkloof pronken (19-30).

Meer van dat in het tweede kwart, Vilvoorde bleef vlot de weg naar het doel vinden, terwijl Poperinge nog slechts 6 punten lukte voor de rust, een dertiger stond toen al op het bord (25-58).

In het derde kwart stond zelfs eventjes een vijftiger op het bord, bekroond met een indrukwekkende alley-oop. Uiteindelijk zouden de mannen uit Vilvoorde vlot de century halen, terwijl een strijdend Poperinge vocht voor wat het waard was, maar misschien net iets te veel met de kopjes naar beneden. Een 48-105-nederlaag was het verdict, maar tegen deze ploeg was dit al bij al een billijk resultaat.