Skip to main content

Vol verwachting werd naar deze confrontatie uitgekeken. Zouden de onzen zich kunnen overtreffen tegen de sterke Limburgse tegenstander? Het begin was alleszins veelbelovend. Na drie minuten spelen stond een leuke 11-9 op het bord. Maar toen vond Lommel het welletjes en plaatste een eerste tussenspurt, 17-26 na 7 minuten. De eerste quarter werd dan ook nog eens afgesloten met een mooie korf van de tegenstander (21-32).

Tijdens het tweede kwart toonde Poperinge dat het bij momenten de evenknie was van Lommel, de onzen vochten als leeuwen en zo konden ze gelijke tred houden en gaan rusten met een knappe 41-49  op het bord.

Dit sterke kwart had echter te veel energie gekost en in het derde kwart werd Poperinge overklast. Op alle vlakken toonde Lommel zich volwassener, terwijl Poperinge aanvallend maar van geen hout pijlen wist te maken en defensief overal te laat kwam,  een 12-34 tussenspurt viel Poperinge te beurt. Aan het einde van het derde kwart was de wedstrijd dan ook gespeeld, 53-83.

Tijdens het 4de kwart scoorde Lommel nog eens een dertiger, terwijl Poperinge nu wel terug af en toe een mooie korf wist te maken, al was het kalf wel verdronken. Op het einde stond een zware nederlaag op het bord, 74-113.  Maar, we moeten vooral met opgeheven hoofd naar het tweede kwart van onze ploeg kijken.