Skip to main content

Na een bewogen week, met het plotse vertrek van de coach als climax, nam coach Pascal Maes de honneurs waar in deze moeilijke tweede thuiswedstrijd van de tweede ronde. In de beginfase leek Poperinge van slag door die coachwissel en een 12-19 tussenstand  aan het einde van het eerste kwart leek het ergste te doen vermoeden.

Tijdens het tweede kwart demonstreerde Poperinge echter zijn klasse met een zeer goed uitgevoerde press  en plots kantelde het spelbeeld. In een mum van tijd plaatste Poperinge een 18-2 tussenspurt en stond het 30-21, indrukwekkend heet dat… Het tempo was uiteraard niet vol te houden en Poperinge kon ook de voorsprong niet vasthouden, waardoor we rustten met een 39-41 stand.

Een ander spelbeeld in de tweede helft. Poperinge, met een indrukwekkende Nathan, moest voortdurend knokken om in de buurt te blijven, van een nu beter spelend Falco. Falco liep terug wat punten uit en Poperinge vocht terug… einde derde kwarter was het verschil opnieuw minimaal (62-63).

Ook gedurende het gehele vierde kwart was de spanning te snijden, nooit kon een van beide ploegen echt afstand nemen. Op 6 seconden van het einde toonde Tristan zijn coolheid en scoorde de 79-79. Falco kreeg nog een aanval, maar kreeg de bal niet meer door de ring. Een gelijkspel dat voor de onzen aanvoelde als een overwinning was een feit. Volgend weekend is er een basketvrij weekend, ideaal om de rust te doen weerkeren.