Skip to main content

Tegen de co-leider startte Basket Poperinge sterk. Meteen stond het 6-0, maar na een vroege time-out van de tegenstander herstelde Holstra vlot het evenwicht. Ondanks bij momenten wervelend basketbal kon er niet snel afstand genomen worden. 19-12 was de stand aan het einde van het eerste kwart.

Tijdens het tweede kwart verloor Poperinge te veel duels en in een mum van tijd sprong Holstra zelfs eventjes op voorsprong, 30-35. Nadien zette coach Degros echter orde op zaken, waardoor we konden rusten met een 48-40 ruststand.

Helemaal geruststellend werd de voorsprong echter nooit, ondanks soms schitterend basketbal kon Poperinge nooit definitief afscheid nemen van een strijdvaardige tegenstander. De grootste kloof stond halfweg het 4de kwart op het bord (17 punten), waarna Poperinge toch een beetje minder gestructureerd ging spelen waardoor een 87-76 het eindverdict werd. Een sterke wedstrijd van onze jongens, beloond met een mooie zege en een onverdeelde eerste plaats in de voorlopige rangschikking.

Chapeau!