Skip to main content

De eerste wedstrijd van de tweede ronde eindigde op een sof. De start was moeilijk, zoniet het slechtste wat we al van de onzen gezien hadden (5-21). Leuven leek dan ook op weg naar een makkelijke overwinning. Maar na een time out herpakte Poperinge zich en kon het de schade met een knappe 13-0 tussenspurt tijdens het eerste kwart bijna helemaal ongedaan maken (18-21).

In de tweede periode golfde het spel wat op en neer, maar waren geen van beide ploegen in staat om afstand te nemen, met een 33-35 ruststand als gevolg.

In het derde kwart kon Poperinge een eerste en enige maal op voorsprong komen  (48-46), maar nadien vond Leuven het welletjes. Zij begonnen nu wel vlot te scoren, terwijl Poperinge zijn spel zag verwateren en niet meer tot afwerken kwam (48-55 einde derde kwart).

Tijdens het vierde kwart lukte het Poperinge nog nauwelijks om zijn puntentotaal aan te dikken (6 punten tijdens de hele periode) terwijl Leuven wel nog regelmatig het doel vond, met een 54-75 eindstand tot gevolg.