Skip to main content

De wedstrijd begon 15 minuten later dan voorzien omdat de match ervoor uitgelopen was.

Beide ploegen kennen een moeilijke start. Na 5’30” spelen is het nog altijd maar 4-3. Bij de Roden zijn er redelijk wat passes die niet aankomen. Het eerste quarter eindigt op 11-13. Beide teams houden elkaar dus goed in evenwicht.

Het tweede quarter is voor Poperinge geen succes. Yari komt al vlug slecht neer en is de rest van het quarter buiten strijd. Ook worden een paar “gemaakte” goals de nek omgewrongen. De tweede 10 minuten eindigen dan ook met een kleine achterstand van 5 punten (22-27).

Na 4’30” spelen in het derde quarter blijft de achterstand ongeveer gelijk (30-36). 2’30” later slaagt Poperinge erin om gelijk te komen (38-38). Deze 10 minuten eindigen uiteindelijk op 40-43.

Na 2 minuten in het laatste quarter krijgt de coach van Brugge een technische fout achter zijn naam. In minuut 3 en 4 scoort Brugge 2 driepunters na elkaar. In totaal maken ze er 7 deze wedstrijd. Ook in het laatste quarter zijn er redelijk wat slechte passes bij Poperinge. Dankzij de vele fouten van Brugge (9 in totaal) mogen de Roden heel wat vrijworpen nemen. Spijtig genoeg gaat ongeveer de helft maar door het net. De vele fouten houden aan de andere kant ook wel de schwung uit het spel van onze U18. Ondanks de goede press op het einde van de wedstrijd, slagen de Roden er niet in om gelijk te komen en eindigt de wedstrijd op 53-55 (de tweede match op rij dus waarin Poperinge 53 punten scoort).

Dit was een wedstrijd waarvan je het gevoel had dat die kon en moest gewonnen worden. Maar niet getreurd, de U18 staan op kop in de poule.