Skip to main content

Een belangrijke match tegen de eerste van de groep. Poperinge kan op gelijke hoogte komen in geval van winst.

In het eerste quarter wordt er flink gescoord. Na 3’ spelen is het al 8-8. 2’ later is Koksijde uitgelopen tot 8-15 maar tegen het einde kan Poperinge de achterstand omdraaien naar een voorsprong van 7 punten (26-19).
Het spel van de Roden is in het volgende quarter slordig. Er wordt heel wat minder gescoord. Na 7’30” is het nog altijd maar 36-31 om uiteindelijk te eindigen op 39-37. Het belooft spannend te wor-den.
Poperinge komt goed uit de kleedkamer na de pauze. Er wordt rap en goed samengespeeld. De der-de 10 minuten eindigen met een mooie voorsprong van 8 punten (57-49). Zou het lukken om Koksijde te verslaan ?

Op 3’ van het einde is de voorsprong geslonken tot 2 punten (65-63). Dit is een match die slecht is voor het hart maar waarvan de neutrale supporter kan genieten. Met nog 53” te basketten, lijkt een nederlaag onafwendbaar (67-71). Spijtig genoeg blijkt dit ook de waarheid te zijn (68-74). De ver-moeidheid en Koksijde die zijn verdediging aanpaste in de laatste 10 minuten, hebben voor een neder-laag gezorgd. Spijtig, na de drie beste quarters van het seizoen. Proficiat aan het team. Deze match bewijst dat we iedereen aankunnen indien we “full force” zijn.

Nog een kleine anekdote. Tijdens de match (in het derde quarter) gaf Jari een splijtende pass door-midden die ook mooi afgewerkt werd. Hij stak zijn wijsvinger omhoog als teken van verbetenheid, om te zeggen dat ze goed bezig waren.