Skip to main content

De Roden waren vastbesloten om de terugwedstrijd tegen Kortrijk te winnen. Maar scoren lukte pas na 2’15”. Na de eerste helft van het eerste quarter was de stand nog altijd maar 7-3. Van die 10 punten waren er trouwens 6 van twee 3-punters, één voor elk team. Het eerste quarter eindigde op een povere 7-11. Het ging er ook redelijk agressief aan toe. Jari werd een slachtoffer in de 8ste minuut met een val op zijn elleboog. Ijs erop en na een 9-tal minuten kon hij terug verder.

Na een mooie inhaalbeweging in het begin van het tweede quarter komt Poperinge op gelijke hoogte, van 9-17 gaat het naar 17-17. Het tweede quarter eindigt met een lichte voorsprong voor de thuisploeg (28-26). Coach Jacky slaagt erin om een technische fout te krijgen. Kortrijk had met 8 fouten ook de smaak te pakken.

In de eerste helft van de wedstrijd werd er de hele tijd haasje-over gespeeld tussen beide ploegen.

In het derde quarter komt Poperinge vlug op 5 fouten. Na zeven minuten in het derde quarter heeft Poperinge een voorsprong van 8 punten bijeen gespeeld (37-29). In de laatste drie minuten slagen de twee teams erin om elk welgeteld nog 2 punten erbij te doen.

Het laatste quarter is geen succes voor Jonathan. Na 6 minuten komt hij zwaar ten val en moet met een gebroken pols naar het ziekenhuis. De voorsprong van 8 punten wordt verdubbeld naar 16 punten. De eindstand is uiteindelijk 53-37. Voor diegenen die het niet meer weten : in de eerste wedstrijd in en tegen Kortrijk won Kortrijk met 53-43.