Skip to main content

Na het verlies tegen een sterke De Panne mag Poperinge op een gemakkelijkere match rekenen tegen een sterk afgezwakte tegenstander. Door omstandigheden komt Eernegem met amper 5 spelers aangedraven. Wat niet wil zeggen dat de wedstrijd op voorhand gespeeld is.

Maar na het eerste quarter ziet alles er veelbelovend uit voor de hoppeplukkers. De defence zit heel strak waardoor Eernegem amper tot scoren komt. Bij Poperinge daarentegen lijkt het wel moeiteloos te gaan. Driepunters komen uit alle hoeken en dit is ook duidelijk in de quarterstand. (30-6)

Het tweede quarter lijkt alles plots veel minder vlot te gaan. Wat in het eerste quarter goed ging komt minder voor. Het 3pt percentage gaat wat naar beneden en in defence laat poperinge al wat meer steken vallen. Door een zwakkere helpdefence kan Eernegem 14 puntjes toevoegen aan het scorebord. Poperinge wint nipt het quarter met 15 punten en kan de rust ingaan met een veilige 45-20.

Na de rust lijkt het weer al wat beter te gaan om tot scoren te komen maar de defence blijft toch gaten vertonen. Het quarter kan afgesloten worden met een stand van 21-15.
Ik het derde quart valt poperinge terug in zijn vertrouwde zone. Hierdoor houden we de score van de tegenstander extreem laag met 4 puntjes. We komen offensief weer op niveau zoals in het eerste quarter maar van driepunters vloeit het spel nu uit in mooie combinaties en fastbreaks. Hierdoor scoort Poperinge terug een mooie 29 punten. Een vlotte overwinning dus en een score van 95-39.

Speelden: Jari: 0, Willem. G.: 8, Elias: 17, Rune: 8, Bram: 11, Jayden: 9, Willem N.: 23, Arne: 4, Sfirre: 11.