Skip to main content

Het was lang wachten op een nieuwe speeldag voor onze U21. Nadat Heuvelland begin dit seizoen meegaf niet deel te nemen aan de competitie, gaf ook Wevelgem de voorbije week forfait. Enkele wedstrijdvrije weekends gaf het team dan weer de kans om wat aan de organisatie te sleutelen.

De verdeling in niveaus en niet meer in provincies zorgde er dan ook voor dat een onbekende tegenstander richting Poperinge kwam, Jeugd Gentson. Poperinge start goed aan de wedstrijd en kan de nonchalance van de tegenstrever afstraffen in het eerste quarter. Toch lijkt het zelf ook te wisselvallig op het veld te staan om een grote voorsprong bijeen te sprokkelen.

In het tweede quarter komen beide ploegen beter in de wedstrijd. We zien een betere organisatie , maar het zijn de bezoekers die Poperinge naar de keel grijpen en hierdoor met een puntenkloof richting de kleedkamer kunnen trekken.

De coach benadrukt tijdens de rust dat deze ploeg te grijpen is. De Hoppeplukkers lijken deze boodschap niet te hebben begrepen en laten de Gentenaren verder uitlopen. Niets gebeurd zou je denken maar ook in het vierde quarter kunnen de roodhemden geen vuist meer maken waardoor de driepunter mee naar Gent gaat.

Op een volgende wedstrijd dienen onze U21 dit maal niet zo lang te wachten. Zaterdag krijgen de jongens van coach Simon Kortrijk Spurs over de vloer.