Skip to main content

Een doorslagje van de heenwedstrijd in Oudenaarde. Poperinge trof met Haantjes een tegenstander die hen in alle spelonderdelen overtrof .  Dan moet je deemoedig toegeven dat het een verdiende overwinning voor de bezoekers was.

Net als bijna iedere week moesten we versterking zoeken bij de collega’s en konden we Viktor Maekelberg verwelkomen als gastspeler. Oudenaarde greep ons meteen bij de keel en voerde bijna de volledige match de pressing. Vanuit een erg goed gesloten verdediging schakelden ze probleemloos snel over naar de aanval. Dank zij een goed gestoffeerde bank konden ze dit tempo aanhouden. Ons team streed voor wat ze waard was maar kon het opgelegde tempo niet aan waarbij er tal van lay-ups gescoord werden.

In de rebounds en in de mandekking lieten we het wat afweten. We ondergingen evenwel de wet van de sterksten met quarterstanden 7-17,9-20,11-28 en 10-21 of een eindstand van 37-86 .

Een Oudenaardenaar ontsierde de overigens sportieve wedstrijd met een arrogant protest afgerond met een vrije trap in de waterflessen. De bezoekende supporters meenden dat hij deze flessen beter naar de refs gegooid had. Als je met zo’n ploeg kan aantreden en met 50 punten wint, dan is dit echt niet nodig en beloon je geen onsportief gedrag. Volgende week trekken we naar Kortrijk waar ons een meer haalbare kaart wacht.