Skip to main content

Zonder Tim gekwetst, Victor en Lowie op uitstap namen we het op tegen SKT Ieper, een ploeg die nog geen enkele wedstrijd had gewonnen. Coach Ruyssen verwittigede de spelers dat dit geen reden mag zijn om een mindere prestatie neer te zetten, een wedstrijd duurt 40 minuten. Onmiddellijk na de opworp zagen we het grote verschil in kwaliteit en gestalte, Mathis, Thor, Léon, Warre en Jasper starten aan de wedstrijd. De coach wou druk op de bal en accenten leggen in verdediging. Dit lukte behoorlijk goed waardoor we steals konden verzilveren met easy baskets.

1ste quarter: 2 – 32

Het 2de quarter werd gekenmerkt door vele vervangen waardoor iedereen ruime spelgelegenheid kreeg. Aanvallend verliep het wat stroever maar verdedigend deden we het prima met de druk op de bal. Hierdoor kwamen de SKT jongens nooit in hun spel. We wonnen ook dit quarter met 2 – 20

Ruststand: 4 – 52

In het derde quarter bleef de druk goed aanhouden op de bal, we hielden dit sterk vol om hen hun spel niet te laten spelen. Weerom vele easy baskets en fastbreaks door aanhoudende verdedigende druk op de bal. We hebben echt mooi samenspel gezien met prachtige fastbreaks waarbij de bal snel in aanval werd gebracht.

3de quarter: 2 – 32

Tijdens het vierde quarter konden we wisselen van spelers waardoor iedereen ruime spelgelegenheid kreeg. Weerom zagen de goede verdediging op de bal en mooi samenspel. Spijtig dat we niet meer tegenstand hadden maar hierdoor konden we ons focussen op de verdediging. Verdedigend hebben we zeker enkele positieve stappen gezet, de coach was tevreden.

4de quarter: 4 – 24

Eindstand: 12 – 108

Speelden: Yani, Jasper, Cyriel, Thor, Léon, Mathis, Rens, Emiel en Warre