Skip to main content

De einduitslag geeft een vertekend beeld, want tot in de vierde minuut van de vierde periode hingen de bordjes in evenwicht. (56 – 56)

De bezoekers met 7 spelers (Jeroen Bloes en Willem Gelein vulden de vijf overgebleven A-spelers aan) kenden een prima start. Kapitein Hoflack toverde twee driepunters uit zijn mouw en dat leidde tot een 2 – 12 tussenstand in het eerste quarter. De thuisploeg bleef aanvallend onmondig en vermits ook Nachtergaele makkelijk de weg naar de korf vond sloot Poperinge het eerste quarter af met een mooie 7 – 22 voorsprong. Vagant vond echter steeds beter de weg naar de korf en knaagde met mondjesmaat aan zijn achterstand, Bij de rust (31 – 34) had de Hoppeploeg dan ook al heel wat van zijn voorsprong ingeboet.

In een evenwichtig derde quarter daalde het spelpeil en de bezoekers vonden steeds moeilijker de weg naar de korf ook al omdat Kortrijk defensief heel wat agressiever uit de hoek kwam. Bij het ingaan van de slotperiode (45 – 45) kon Basket Poperinge nog even gelijke tred houden om finaal te kraken. Een sterk spelende Van Elslander verdween met vijf fouten naar de bank en de 1 – 10 foutenverhouding in het laatste quarter deed een moedig strijdend bezoekend team finaal de das om.

Speelden: Gelein 0, Nachtergaele 16, Hoflack 16, Bloes 4, Van Elslander 5, Liefooghe 7, Bruynsteen A. 8