Skip to main content

Poperinge was naar Koekelare afgereisd met een duidelijke opdracht, de misstap van vorige wedstrijd tegen Mibac Middelkerke rechtzetten. De bezoekers startten furieus waarbij het niet te stuiten duo Bruynsteen – Pieters de score vlot aandikte. Toen ook kapitein Hoflack tussen de lijnen werd gebracht, drukte die meteen zijn stempel op het wedstrijdverloop. Q1 16 – 19

Het tweede quarter was een echte rush over. Pieters scoorde vier korven op rij en een goed organiserende Noppe, die een resem quickbreaks lanceerde, liet een gretige Ryon afwerken. Een strakke defense beperkte het scorend vermogen van de thuisploeg tot amper 8 puntjes, waardoor
een geruststellende ruststand werd bereikt. 24 – 48.

Het duo Pieters – Bruynsteen ging op zijn elan door, maar in verdediging ging het er iets lakser aan toe. Dit liet Koekelare toe even terug te komen, maar de kloof bleef groot. 43 – 69.

In de eindspurt van een overbodig vierde quarter bleef Pieters aan een hoog percentage afwerken, waardoor hij zijn status van topscorer in de reeks wellicht zal kunnen verzilveren. De laatste match wordt bepalend, waar bij winst sowieso een vierde plaats verzekerd is, wat een prachtprestatie is!

Speelden: Esprit 0, Vanelslander 2, Noppe 6, Hoflack 14, Ryon 8, Maes 0, Parmentier 5, Bruynsteen 15, Pieters 40, Delameillieure 0.