Skip to main content

Nieuwe thriller en dus opnieuw een match slecht voor hartlijders. BBC moest de diensten missen van Tierssoone en Ryon, maar kon wel voor het eerst weer rekenen op Arne Bruynsteen. Kapitein Hoflack opende sterk, maar kon niet beletten dat de thuisploeg het eerste quarter voor zijn rekening nam. (18-16) Esprit bracht met een bom de bezoekers voorop en vermits een sterke Pieters onder de korf moeilijk te stoppen viel, kon BBC de rust in met een kleine bonus. (29 – 32)

Vermits Vanuxem enkele mooie rebounds plukte en Hoflack twee bommen op rij gooide bouwden de bezoekers hun voorsprong verder uit in de derde periode. (44 – 49) Vanelslander leek Poperinge definitief op weg te zetten naar de zege, maar de thuisploeg wou van geen wijken weten. In een spannende slotfase kwam Koekelare langszij. (65 – 65) Verlengingen waarin vrijworpen van Bruynsteen en een derde bom van Hoflack het lot van de thuisploeg definitief bezegelde. Opluchting
na de match bij de BBC-familie want na een weekje rust komt absolute titelkandidaat RHL Oostende op bezoek in de Hoppestad.

Q1 18/16, Q2 11/16, Q3 15/17, Q4 21/16, verl. 9/12

Scoorden: Esprit 5, Vanelslander 5, Vanuxem 6, Hoflack 22, Parmentier 7, Bruynsteen 10, Pieters 20, Gontier-Versailles 2.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.