Skip to main content

Poperinge leek zich bij aanvang van de match niet te realiseren dat ze in de landelijke competitie uitkwamen en de ploeg keek al snel tegen een 10 punten achterstand aan. (14 -3) Coach Degros stelde bij en vooral defensief werd heel wat agressiever geacteerd. De thuisploeg kreeg het steeds moeilijker om te scoren, terwijl BBC steeds makkelijker de weg naar de korf vond. (Q1 17/15)

De hoppeploeg ging op zijn elan door en vermits niet alleen van buiten gescoord werd, maar ook inside kregen de meegereisde supporters er een prima gevoel bij. Rust 35 – 40.

Na de pauze was het toch even schrikken toen topscorer Martin snel tegen zijn vierde fout aan liep en de coach hem noodgedwongen naar de bank haalde. De voorsprong smolt snel weg, maar de bezoekers herpakten zich en wisten hun voorsprong intact te houden bij de ingang van het laatste quarter. (53 – 58) In een spannend laatste quarter, waarin een knap spelende Jason nog met vijf fouten naar de bank verdween, probeerde Deinze nog wel, maar een gedreven bezoekend team hield het hoofd koel en sleepte zo de eerste seizoenszege uit de brand.

Proficiat met de sterke prestatie van de zeven spelers, want zonder Jari en Sfirre, waren de wisselmogelijkheden beperkt. Meteen toch wel een historische overwinning in de clubgeschiedenis.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.