Skip to main content

Geen uitwedstrijd zonder verrassing want wanneer vertrekkensklaar aan de sporthal stond een kadet nog thuis voor de aanzet naar het verre Desselgem . Een verplaatsing met enig risico want Desselgem stond net na Poperinge in het klassement . De dynamiet van vorige week zat nog in onze benen en we knalden de wedstrijd in hoogste versnelling binnen met snelle passings en veel beweging . Onze ijver was een beetje te groot om de bal met misschien teveel snelle tussenstations de korf in te mikken . Hierbij morsten we met de open kansen en na 5 minuten had het evengoed 0 – 20  kunnen zijn in plaats van de 0 – 7 op het scorebord . Ook onze defence liet een paar steken vallen wat resulteerde in een 11 – 16 na het eerste quarter . Na wat peptalk van de coach bij het rusten en enkele wissels keerde de rust terug in ons team .

We waren weer bij de pinken met de rebounds en ook het scoren verliep een stuk efficiënter . We bleven er de vaart in houden en de thuisploeg kon ons tempo niet langer aan of 7 – 18 in tweede quarter . Het bleef evenwel oppassen geblazen want Desselgem bleef aanklampen met enkele sluipschutters die de kloof beperkt hielden met 10  – 16 in het derde speldeel .

In het laatste quarter zakte de thuisploeg na de vele inspanningen door het ijs . Met opnieuw erg snel spel diende Poperinge met fast breaks en lay ups de tegenstander de genadeslag toe . We speelden de match overtuigend met 9 – 19 uit . De eindstand ( 37 – 69 ) vertoonde een duidelijke en verdiende uitoverwinning voor onze kadetten .  Proficiat . Volgende week volgt thuis een taaiere brok met leider Eernegem die evenwel ook al een nederlaag moest incasseren. We gaan er alvast vol vertrouwen voor .

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.