Skip to main content

Poperinge B mocht de competitie starten met een verplaatsing naar Gullegem. In de kleedkamer duidt coach Coudyser nog eens op het belang van die eerste wedstrikd en het winnen ervan. Hij vraagt dan ook van iedereen de volle focus van bij de opworp. Pops kan als eerste scoren maar al vlug neemt de thuisploeg over. Meteen is het duidelijk dat de arbitrage een snipperdag neemt en de vreemde beslissingen, aan beide kanten, zorgen voor problemen bij de bezoekers. Two vergeet te scoren en werkt aan een erbarmelijk percentage af (18,4%). Bij Gullegem ervaren ze minder problemen en bouwt een comfortabele voorsprong uit. 36-19 aan de rust.

Poperinge komt scherper uit de kleedkamer maar ondanks het betere spel krijgen ze de achterstand maar niet weggewerkt. Het blijft echter vechten voor iedere bal en via een zonedefense komt er dan toch verandering. De roodhemden komen tot binnen 5 punten van de thuisploeg maar de remonte komt te laat. Een dapper Poperinge moet uiteindelijk toch het hoofd buigen en start het seizoen met een nederlaag. Eindstand: 63-58. Two speelde met moment uitstekend basket maar maakte nog teveel foutjes. Een jammerlijke nederlaag maar er kan zeker moed worden geput uit deze match. Hopelijk toont dat zich in de volgende wedstrijd thuis tegen Knokke-Heist.

Speelden: Viktor Maekelberg: 2 – Nicolas Jacques: 5 – Merlijn Vanuxem: 3 – Thomas Gouwy: 14 – Ringo Vandenberghe: 13 – Simon Bruynsteen: 8 – Bert Verhaeghe: 7 – Siebe Bruynsteen: 6

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.