Skip to main content

Een nieuw jaar breekt aan en zo ook de tweede helft van de competitie. Poperinge B staat op een mooie tweede plaats. Hoger mikken lijkt door het puntenverschil wat te optimistisch dus is de
doelstelling voor de terugronde duidelijk voor coach Vanelslander en de zijne. Tegenstander Koksijde, rechtstreekse concurrent voor de tweede plaats, zorgt meteen voor een eerste uitdaging in 2020. Beide ploegen hebben duidelijk de feesten nog niet verteerd want na vijf minuten spelen staat het 2-4. Gelukkig zijn het de bezoekers die eerst wakker schieten. Met enkele vlugge scores en een strakke zone-defense gunt Poperinge de thuisploeg niks (8 punten in Q1). Na tien minuten spelen kijken ze dan ook al tegen een 18-puntenkloof aan.

Coach Vanelslander maant zijn spelers om op deze manier verder te spelen en deze wedstrijd meteen in een definitieve plooi te leggen. Ondanks dit en de waarschijnlijke vele goede voornemens,
vervalt Two ook dit jaar terug in oude gewoontes. De verdediging verzwakt en het laat Koksijde terug in de match komen. Aan de rust staat Pops echter nog steeds tien punten voor en mag het even gaan herbronnen.

In het derde kwart het zelfde spelbeeld. De bezoekers komen in foutenlast en moeten het de rest van de wedstrijd zonder Boone G. stellen. Een aderlating inside maar een ijzersterke Feryn vangt dit goed op, jammergenoeg vertaalt dit zich niet op het scorebord. Koksijde komt steeds dichterbij en ook de supporters worden terug wat zenuwachtig. Als Poperinge de drie punten mee naar huis wil nemen, zal het nog tien minuten moeten vechten.

Een boodschap die pas doordringt wanneer de thuisploeg voor het eerst de leiding overneemt. Time-out Poperinge. Met enkele vervangingen tracht coach Vanelslander zijn ploeg terug op de rails te krijgen en met succes. De laatste minuten speelt de hoppeploeg terug mooi basket. Sterke verdediging en een snelle omschakeling zorgen ervoor dat de drie punten binnen zijn.

Eindstand: 60-65.

Dat Two nog komaf moet maken met zijn oude gewoontes is duidelijk, maar de weerbaarheid die ze toonden in deze partij is alvast een goed teken voor de rest van het seizoen. Volgende week krijgt het Melco Ieper op bezoek, misschien de kans om het eens wat minder spannend te maken?