Skip to main content

Poperinge rekende zaterdagavond af met zijn zwarte beest, Koksijde, door de wedstrijd met het kleinste verschil te winnen. De omstandigheden waren echter allesbehalve gunstig, gelukkig kon Vanelslander opgelapt worden en kon BBC rekenen op Degros om uiteindelijk over acht man te beschikken.

De kustjongens schoten met scherp en Poperinge kreeg liefst vier bommen rond de oren in het eerste quarter. Poperinge liet zich echter ook niet onbetuigd en via een trefzekere Parmentier bleef BBC netjes in het spoor van Koksijde. (27 – 24) Coach Maes paste zijn defense aan, de Hoppeploeg lukte enkele steals en Ryon bleef zwaar wegen op de thuisdefence.

Bij de rust (45 – 44) werd het duidelijk dat beide ploegen echt aan elkaar gewaagd waren. Poperinge opende de derde periode met een bom van Parmentier, maar leed toen enkele balverliezen die door de kustploeg onmiddellijk afgestraft werden. De Hoppeploeg toonde echter karakter: een driepunter van Vanelslander en twee korven van Pieters zorgden ervoor dat BBC met een kleine bonus (58 – 60) aan de slotperiode konden starten.

Hierin toonde Hoflack zich een waardige kapitein en met zeven punten op rij, effende hij mede het pad naar de zege. Uiteindelijk bleken de vrijworpen in een goed geleide partij van doorslaggevend belang. Met een 18 op 22 toonde BBC zijn scherpte en konden de bezoekers ondanks het uitvallen van een hard werkende
Bruynsteen (voetblessure) en Vanelslander (spierverrekking) tekenen voor een mooie zege. Koksijde had wel nog balbezit op 9 sec. van het einde, maar miste zijn ultieme doelpoging. Meteen een revanche voor de thuisnederlaag (eveneens met één punt) in de heenwedstrijd.

Volgende zaterdag 23 december speelt BBC om 20 uur zijn inhaalmatch tegen Mibac Middelkerke, team van ex-BBC speler Dries Noppe.

Speelden: Degros 4, Vanelslander 8, Hoflack 14, Ryon 9, Parmentier 21, Bruynsteen 3, Pieters 12, Tierssoone 6.
Q1 27/24, Q2 18/20, Q3 13/16, Q4 17/16

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.