Skip to main content

Poperinge B mocht zich op zaterdagavond  nogmaals verplaatsen naar de kuststreek. Thuisploeg Oudenburg zorgde in de heenronde voor de eerste nederlaag van de hoppeploeg en dus was de drang naar revanche groot. Een drang die zich niet meteen uitte op het veld.

Beide ploegen startten slecht, gemiste kansen en heel wat turnovers zorgden ervoor dat niemand echt een eerste optie nam op winst. Gelukkig waren het de bezoekers die als eerste wakker schoten. Met betere passing en wat hogere druk in defense kon het een eerste kloofje slaan.

Boone G. domineerde onder doel en schonk zijn ploeg al vlug in het tweede kwart een grote voorsprong. Voor Poperinge geen onbekend zicht maar al te vaak liet het de tegenstander terug in de match komen. Ook op het einde van het tweede kwart krijgen we zo’n scenario maar gelukkig klonk al snel het rustsignaal. Twaalf punten voorsprong en dus geen reden tot paniek.

De rust deed onze jongens duidelijk goed en het nam opnieuw de match in handen. De wedstrijd leek in een definitieve plooi te vallen maar Poperinge zou Poperinge niet zijn, moest ik hier het verslag kunnen besluiten. Quarter vier vangt aan en zo ook nog heel wat wedstrijd.

De slechte gewoonte van de bezoekers kwam in het laatste kwart terug naar boven en Oudenburg worstelde zich terug in de wedstrijd. Stelselmatig zag coach Vanelslander de voorsprong slinken en er werd stilaan gevreesd voor een eerste nederlaag in 2020. Bij overmaat van ramp werd Boone G. door het betere acteerwerk van een tegenspeler – Bollywood waardig –  uitgesloten en via de verworven vrijworpen kwam Oudenburg terug tot op drie punten. Gelukkig voor Pops leek Boone M. geen zin te hebben in herhaling van de heenmatch en met een mooie 6/7 vrijworpen legde hij de match buiten bereik van de thuisploeg. Eindstand: 51-60.

Winst voor Two die zo zijn revanche te pakken heeft en opnieuw de nodige weerbaarheid toonde om een wedstrijd te winnen. Komende zondag komt Blankenberge op bezoek en mits er later die avond de nieuwjaarsreceptie volgt, kunnen we misschien hopen op een klinkende zege?!