Skip to main content

Een (alweer) sterk gehavende thuisploeg (kwetsuren: Tierssoone, Vanuxem + afwezigheid : Hoflack), maar versterkt met 3 spelers van de 2 de ploeg, kwam gemotiveerd aan de opworp; maar moest al vlug de pressie en onfeilbare afwerking van de bezoekers ondergaan. Doch de bommen van Parmentier, en de gedrevenheid van spelmaker Vanelslander bezorgden de hoppejongens een hoopvolle stand na kwart 1 21 – 23.

De opeenvolging van opzettelijke fouten, die de refs bij beide ploegen floten, bracht zeker geen rust in de gelederen, maar Poperinge kon daar geen positief resultaat uit putten. Ruststand: 44 – 55

Het harde werk van Bruynsteen, maar zeker van een uitmuntende Pieters onder de korf, leidde ertoe dat de kustploeg zijn voorsprong, bij momenten zag slinken. (kwart 3: 21 – 25)

Een technische fout tegen een kernspeler van de bezoekers resulteerde in een uitsluiting, waardoor het slot best spannend werd. De kloof werd herleid tot 6 puntjes, maar 2 opeenvolgende pogingen van de thuisploeg werden de nek omgewrongen. De bom van de tegenpartij was er daar tegenover te veel aan waardoor de hoppeploeg uiteindelijk het hoofd moest buigen.

Noteren we een verdienstelijke wedstrijd van een zeer gemotiveerde (beperkte) kern, gesterkt door de goede inkom van de drie spelers van de 2 de ploeg. Een betere afwerking vanop de vrijworplijn 15/27 en een iets betere afwerking onder de korf had misschien een verrassing kunnen opleveren.

Scoorden: Esprit: 3 Vanelslander: 9 Parmentier: 21(5 x 3pnt), Bruynsteen: 11 Pieters: 25 Verhaeghe: 3 Gouwy Th: 5 Feryn: 4

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.