Skip to main content

Wedstrijd met de derde plaats als inzet. Met bommen van Noppe en Esprit legde de thuisploeg onmiddellijk zijn troeven op tafel. Het team beleeft momenteel een hoogconjunctuur en dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat coach Maes opnieuw over zijn volledige kern kon beschikken. Dat er bij de bezoekers (slechts 7 spelers) ook enkele spelers rondlopen die met scherp schieten, werd echter ook duidelijk. De fusieploeg nam zelfs even het commando over (8 – 9), maar Poperinge nam snel weer het heft in handen. (25 – 15 na het eerste quarter) In de tweede periode leek er zelfs even een afstraffing in de maak voor de bezoekers. Poperinge ging op zijn elan door en zowel inside als outside bleef de dreiging groot. De gastheren prikten een 35 – 19 voorsprong op het bord, maar toen vonden de bezoekers het welletjes en de ruststand 41 – 37, was geenszins geruststellend.

Alhoewel het voor de thuisploeg aanvallend ook niet van een leien dakje liep, was het toch Zwevegem dat snel de rol moest lossen. De bezoekers scoorden 6 minuten niet en omdat Pieters assists bleef rondstrooien, baskette BBC opnieuw een ruime kloof bijeen. (51 – 39) De gasten probeerden wel het tij nog te keren (67 – 64), maar toen vond de Hoppeploeg het welletjes en legde vanop de vrijworplijn een nieuwe collectieve zege vast. Door deze nieuwe zege blijft Poperinge alleen op een onverhoopte schitterende derde plaats in de klassering!

Scoorden: Esprit 8, Vanelslander 11, Noppe 9, Hoflack 5, Ryon 5, Parmentier 9, Bruynsteen 7, Pieters 20, Maes, Delameillieure.

Q1 25/15, Q2 16/22, Q3 18/8, Q4 15/21