Skip to main content

Coach Pascal Maes kon alweer maar rekenen op een halve ploeg. Parmentier ( afwezig werk), Vanuxem (out voor het ganse seizoen), Esprit (nog niet fit verklaard met een kuitblessure), de kern werd aangevuld met Gouwy en Bruynsteen Simon (beiden 2 de ploeg). Enkel Bruynsteen Arne kwam terug uit kwetsuur.

De gretigheid was aanvankelijk zeker aanwezig want de hoppejongens zetten de bezoekers direct op achterstand. Een sterke Pieters was in de bucket niet te stoppen en een agressieve Ryon maakte het Koekelare best lastig: kwart 1: 20-16

In het 2 de kwart werd een vervolg gebreid aan het elan waarbij bommen van Hoflack gesteund werden door sterk werk onder de korf van Tierssoone. Kwart 2 :23 – 18.

Met een 9 punten boni in de 2 de helft dacht iedereen dat de klus geklaard was maar een nijdig Koekelare bleef aanklampen en won zowaar kwart 3: 18 – 22

Wat Poperinge in het 4 de kwart vergat, deden de bezoekers wel, namelijk de klus afmaken. De bezoekers naderden schoorvoetend en toen cruciale vrijworpen (1 op 6) gemist werden door de thuisploeg voelde BBC de bui hangen. 2 opeenvolgende bommen deden de Hoppeploeg de das om. De spirit verdween, de kopjes omlaag en Koekelare deed wat het waarschijnlijk zelf niet meer verwachtte, het nam de punten mee naar huis.

Een zware ontgoocheling bij de hoppeplukkers, die hopelijk volgende week bij kustploeg Middelkerke recht wordt gezet.

Scoorden: Vanelslander: 2 Gouwy: 0 Hoflack: 10 Ryon: 6 Bruynsteen S: 1 Bruynsteen A: 8 Pieters: 21 Tierssoone: 21

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.