Skip to main content

Knappe thuiszege van de Hoppeploeg, bij wie Gaetan Maes geblesseerd van op de bank moest toekijken. Pieters , zeven punten op rij, nam zijn ploeg onmiddellijk op sleeptouw, maar de hekkensluiter liet zich zo maar niet naar de slachtbank brengen en dichtte vrij makkelijk dit eerste kloofje. De thuisploeg drukte tegen het eind van het eerste quarter het gaspedaal opnieuw wat dieper in en dat resulteerde in een 24 – 17 voorsprong.

In de tweede periode liep het aanvallend minder vlot, maar echt dreigen kon de rode lantaarn niet. Kapitein Hoflack gooide nog een driepunter door de ring alvorens met een dijblessure naar de bank te verdwijnen. Bij de rust zorgde een tienpunten voorsprong voor een positief gevoel bij de supporters. Na de pauze trakteerden de spelers in hun laatste thuismatch van 2018 het publiek op ‘champagnebasket’. Een vlot scorende Bruynsteen kreeg aanvallend heel wat assistentie van Vanelslander (2 bommen) en de veer brak bij een overdonderd Koekelare. In de slotfase bleef de thuisploeg via Delameillieure vlot de weg naar de korf vinden en Noppe bekroonde zijn match met een ongelooflijk buzzershot van aan de eigen vrijworplijn. Ruime zege dus van een collectief heel sterke thuisploeg.

Scoorden: Esprit 6, Vanelslander 13, Noppe 10, Hoflack 3, Ryon 6, Parmentier 9, Bruynsteen 11, Pieters 24, Delameillieure 9

Q1 24/17, Q2 16/13, Q3 27/7, Q4 24/14

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.