Skip to main content

De Hoppeploeg deed zondag wat het moest doen en dat was winnen tegen één van de nieuwkomers in eerste provinciale. De omstandigheden waren echter allesbehalve gunstig: Esprit zat wel al op de bank, maar Vanuxem en Parmentier stonden niet op het wedstrijdblad. Toen na drie minuten ook nog kapitein Hoflack met een blessure uitviel, werden de wolken boven het Poperingse team nog donkerder. Gelukkig kon coach Maes rekenen op Degros en Feryn om zijn spelerspotentieel aan te vullen.

Tierssoone wees met een bom zijn ploegmaats onmiddellijk de weg naar de korf en de thuisploeg leek vlug de maat te nemen van de kustploeg. (23/14 na Q1) BBC moest in de tweede periode echter gas terug nemen en had een prima ingekomen Feryn en Bruynsteen nodig om een bezoekende remonte een halt toe te roepen. Rust 40 – 30.

Na de pauze toonde Vanelslander zijn waarde en samen met een ontketende Pieters was er geen houden meer aan. Knokke probeerde het nog wel, maar onder de korven heerste de thuisploeg. Ook
in het slotquarter bleef Poperinge de show verzorgen en Tierssoone eindigde de match, net zoals die begon, met een bom. Niet alleen de overwinning is belangrijk, maar vooral de manier waarop ze bereikt werd. Met deze derde overwinning krijgt het team alleszins wat meer ademruimte.

Speelden: Vanelslander 11, Hoflack 0, Ryon 7, Feryn 11, Bruynsteen 12, Pieters 25, Tierssoone 21, Degros 2

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.