Skip to main content

Tegen een jong, gretig en snelspelend Kortrijk werkte Poperinge voor de rust onvoldoende af om echt voor de zege te gaan. Maxim Esprit, volgend seizoen Wytewa Roeselare, speelde zijn afscheidsmatch en kan terugblikken op een mooi verblijf in de Hoppestad.

Van bij aanvang was duidelijk dat deze laatste match van de competitie voor de bezoekers geen verplicht nummertje was. Een 5 – 13 tussenstand was daar het beste bewijs van. Bij het einde van het eerste quarter leek beterschap op komst en via Ryon en Vanelslander werd de kloof wat gedicht. (19 -23). Een sterk spelende Bruynsteen bracht zijn team zelfs in zog van Kortrijk (25 – 26), maar toen stokte de afwerking kompleet. Van 30 – 36 ging het in één ruk naar 30 -48 en die kloof zou BBC niet meer gedicht krijgen.

Een opnieuw beresterke Pieters nam na de pauze zijn ploeg op sleeptouw, maar het was toch wachten tot het vierde quarter vooraleer Poperinge vertwijfeling kon brengen in de Kortrijkse rangen. Driepunters van Esprit en Parmentier brachten de thuisploeg nog terug tot 7 punten maar de bezoekers hielden het hoofd koel en stelden vanop de vrijworplijn de zege veilig.

Ondanks de nederlaag eindigt BBC Poperinge op een schitterende vierde plaats, na een mooi seizoen! Ook een dikke proficiat aan Klaas Pieters die topschutter wordt in eerste provinciale en die met 27 punten tegen Kortrijk nog wat extra glans geeft.

Speelden: Pieters 27, Bruynsteen 13, Esprit 13, Ryon 5, Hoflack 5, Parmentier 3, Noppe 3, Vanelslander 2, Maes 2, Delameillieure.

Q1 19/23, Q2 13/25, Q3 18/21 Q4 23/16