Skip to main content

Het was voor de Poperingse supporters lang wachten op de eerste thuiszege, maar tegen de nummer twee uit de klassering steeg het team van coach Pascal Maes boven zichzelf uit en zette een prestatie neer om u tegen te zeggen. Qua body waren de bezoekers in het voordeel en ze maakten daar in de beginfase ook dankbaar gebruik van. Toch stonden Pieters en Delameillieure hun mannetje, maar ook zij konden niet beletten dat Wevelgem de leiding nam. (9 – 15)

Een sterk ingekomen Vanelslander bracht de thuisploeg met het eind van het eerste quarter in zicht langszij. (21 – 21)

Ook in de tweede periode bleef het biezonder spannend. Een gretig ingekomen kapitein Hoflack toonde dat zijn driepuntkanon op scherp stond, maar de bezoekers repliceerden en bij de rust was alles te herdoen. (49 – 49)

Wie dacht na de pauze BBC zou kraken, kwam echter bedrogen uit. Noppe bleef de lijnen goed uitzetten en met Esprit aan zijn zijde, werd een kleine kloof geslagen. (66 – 58) De fusieploeg beet echter van zich af, maar kon die kloof nooit meer helemaal dichtgooien. De bezoekende ploeg beet zijn tanden stuk op de stugge Poperingse defensie en een nieuwe reeks driepunters zorgde ervoor dat de Hoppeploeg Wevelgem tot wanhoop dreef. Uiteindelijk bezegelde
Ryon het lot van de bezoekers door tweemaal te scoren en de bijhorende vrijworp om te zetten. Die kloof gaf de thuisploeg niet meer uithanden ook al omdat Pieters een gesel bleef voor Wevelgem.

Liefst vijf spelers lieten dubbele cijfers noteren en Poperinge zette zijn driepunters om aan een ongelooflijk percentage (11 op 17).

Scoorden: Esprit 12, Vanelslander 17, Noppe 8, Hoflack 18, Ryon 11, Parmentier, Bruynsteen 2, Pieters 20, Maes 2, Delameillieure 6

Q1 21/21, Q2 28/28, Q3 24/18, Q4 23/20

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.