Skip to main content

Een gemotiveerde thuisploeg toonde dat ook met een beperkte kern uitstekend basket kan gepresenteerd worden. Pieters opende met een drie op drie en van bij de aanvang toonde BBC zijn gretigheid. Toen ook Arne Bruynsteen zijn aanvallende duivels ontplooide, kregen de bezoekers het
moeilijk. Bovendien maakte ook Esprit een opgemerkte entree met twee bommen voor de rust. Na de eerste periode leidde Poperinge dan ook met 22 – 15.

Wie aan een walk-over dacht, kwam echter bedrogen uit. Wevelgem herschikte zijn defense en de afwerking bij BBC verloor zijn precisie. De bezoekers namen even de leiding over, maar een sterke invalbeurt van het duo Simon Bruynsteen – Tierssoone zorgde toch voor een geruststellend resultaat aan de pauze. Rust 44 – 34.

Poperinge deed echter meer dan de voorsprong consolideren. Drie korven op rij van Vanelslander en een nieuwe driepunter van Esprit ontnamen Holstra alle ambitie om nog voor de zege te gaan. De thuisploeg kreeg er echter maar niet genoeg van. Met knappe acties werd het publiek verwend en de spelers mochten meerdere open doekjes in ontvangst nemen. Heel knappe collectieve prestatie die ook meteen de definitieve redding betekent en volgend seizoen een verlengd verblijf in eerste provinciale garandeert.

Speelden: Esprit 12, Vanelslander 10, Simon Bruynsteen 8, Hoflack 5, Parmentier 3, Arne Bruynsteen 14, Pieters 20, Tierssoone 8.

Q1 22/15, Q2 22/19, Q3 16/13, Q4 20/16

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.